Ny trædesti gennem Grindsteds jungle

Der er i løbet af det sidste års tid etableret rigtig mange gode og forskellige aktivitetsmuligheder i naturen omkring Grindsted. og fredag den 3. november kom endnu et tilbud på listen, da en ny trædesti, placeret helt centralt bag Rådhuset og ved Sygehuset og Kirkehuset, blev indviet.

Nye platforme, borde og bænke, picnicområde med hængekøje og grill rundt om Engsøen, nyplantede træer i Anlægget. Stier der forbinder Engsøen med Museumsgården Karensminde og botilbuddet Lindegården. Dertil nyt Lege- og udendørs fitnessområde ved Tronsøen.

Og fredag den 3. november kom endnu et godt tilbud til de mange borgere, der aktivt bruger naturen til gå-, trave- eller løbeture, eller til udflugter.

Helt centralt i Grindsted bag Rådhuset, Sygehuset og Kirkehuset fik formanden for Teknik- og Miljø i Billund Kommune, Per Nyhus, æren af at åbne en ny trædesti gennem det man kan kalde Grindsteds jungle – et moseagtig område ved Kirkestien.

- Jeg har på de sociale medier set, at Trædestien allerede er i brug og at borgerne har taget godt i mod den, og jeg håber indvielsen i dag får endnu flere borgere og gæster i byen til at bruge denne oplagt chance til en oplevelse i naturen, siger Per Nyhus, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Godt 30 personer var mødt frem til indvielsen af stien, der har adgang netop fra Kirkestien.

Den nye trædesti supplerer Blomsterengen, der i forvejen er et meget yndet udflugtsmål for borgere og gæster, og stien bag rådhuset bliver flittigt brugt.

- Når vi etablerer aktiviteter og nye stiforbindelser overalt i kommunen handler de naturligvis om at give borgerne mulighed for at opleve den flotte og varierede natur, men der er også rigtig meget sundhed i tilbuddene, og uanset om man svinger sig i fitnessredskaberne eller går en stille tur med hunden er det sundhed, siger Per Nyhus.

Den nye trædesti er politisk behandlet af to omgange, og i august måned blev det, efter input fra handicaprådet besluttet at afsætte flere midler, så tilgængeligheden til stien også for borgere med handicap, og flere medlemmer af handicaprådet var da også mødt op for at være med til indvielsen og de var godt tilfredse med løsningerne.

Yderligere oplysninger hos Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Per Nyhus på telefon 2049 0359 eller Naturmedarbejder Tobias Mosgaard Sømod på telefon 7972 7162.