Billund Kommune sætter gang i endnu en cykelsti

Klokken 9.00 tirsdag den 19. september 2017, satte formanden for Teknik & Miljøudvalget i Per Nyhus sig op i en gravko og indledte gravearbejdet til endnu en cykelsti i Billund Kommune. Denne gang til en 4,2 kilometer lang dobbeltrettet cykelsti mellem Eg og Loft (Ølgodvej), hvorfra der i forvejen er cykelsti til og fra Grindsted.

Billunde Kommune har indledt arbejdet med endnu en cykelsti på vejen mod at forbinde kommunen med cykelstier. Denne gang er det en cykelsti mellem Eg og Loft (Ølgodvej), som gør at Grindsted By og Eg nu er forbindes med cykelsti.

- Vi har politisk fokus på at få etableret forbindelser mellem vores byer, og nu får vi gjort forbindelsen til Eg færdig samtidig med at der er fuld gang i forberedelserne til cykelsti mellem Vorbasse og Skjoldbjerg, siger Per Nyhus.

Det er lokale Poul Hansen Entreprenører A/S, der udfører anlægsarbejdet med cykelstien mellem Eg og Grindsted. Arbejdet forventes at være færdigt i løbet af december, hvorefter cykelstien kan tages i brug. I maj/juni næste år skal der så slidlag og streger på, så stien bliver helt jævn.

Samtidig med at anlægsarbejdet med cykelstien til Eg går i gang er det gang i forberedelserne til den kommende cykelsti mellem Vorbasse og Skjoldbjerg. Byrådet har frigivet en anlægsbevilling til igangsætning af projektering og til jordkøb til cykelstien som er ca. 5.5 kilometer og skal placeres på østsiden af Skjoldbjergvej. Der er indkaldt til Åstedsforretning mandag den 9. oktober og tirsdag den 10. oktober i forhold til at erhverv de nødvendige arealer fra lodsejere langs stien.

Der er i budget 2018 afsat i alt 7 millioner kroner til cykelstien mellem Vorbasse og Skjoldbjerg.

-  Når man samtidig tænker på, at vi i indeværende valgperiode, i juni 2015, indviede 3,6 kilometer cykelsti mellem Hejnsvig og Gyttegård, så der nu er cykelsti hele vejen mellem Billund og Hejnsvig. At vi har færdiggjort Bindeballestien langs Koldingvej, og fået lavet stykket fra Industrikrogen i Filskov til Blåbjergvej. Ja så synes jeg faktisk vi er godt på vej med at skabe cykelsti forbindelse mellem kommunens byer og vi har puljebeløb afsat til nye cykelstier i både 2019, 2020 og 2021, siger Per Nyhus.

Yderligere oplysninger hos: Formand for Teknik- og Miljø, Per Nyhus på telefon 2049 0359.